0
 x 

سبد خرید شما خالی است.

این روزها که از داغی آفتاب کاسته شده، زمان خوبی برای انتخاب گیاهان مناسب کاشت در پاییز است. پس اگر شما هم در این فکر هستید که در ماه آبان چی بکاریم، در «کشاورزی منتخب» همراه ما باشید و پیشنهادهای ما را برای کاشت در پاییز بخوانید. بعضی از محصولات نسبت به دمای پاییز و زمستان مقاوم هستند و اگر آنها را در ماه آبان بکاریم، می‌توانیم در زمستان برداشت کنیم.

۱. کاشت سیر

یکی از گیاهان مناسب کاشت در پاییز سیر است. در آبان سیر می‌کاریم و اواخر دی آن را برداشت می‌کنیم. هر حبه‌ی سیر به یک گیاه کامل تبدیل می‌شود. سیر را می‌توانیم مستقیما در خاک بکاریم یا ابتدا در سینی نشا یا محفظه قرار دهیم. بهتر است از خاک و کود مرغوب استفاده کنیم تا بهترین کیفیت را به‌دست آوریم.

حبه‌های سیر به حدود ۱۱ تا ۱۶ سانتی‌متر فاصله نیاز دارند. بهترین عمق کاشت آن حدود ۷ و نیم سانتی‌متر است. بهتر است سیر را از فروشگاه کشاورزی تهیه کنیم، چراکه سیر موجود در میوه‌فروشی ممکن است به‌دلیل سم‌پاشی به‌راحتی جوانه نزند. هر حبه‌ی سیر را به‌شکلی در خاک قرار می‌دهیم که ته آن رو به زمین و سر نوک تیز آن رو به بالا باشد. حدود یک هفته‌ی بعد جوانه‌ها از خاک بیرون می‌آیند. باید مراقب علف هرز باشیم و علف‌های هرز را جدا کنیم. خوبی سیر این است که آفات علاقه‌ی چندانی به آلوده کردن آن نشان نمی‌دهند.

۲. کاشت اسفناج

اسفناج‌هایی که ابتدای آبان می‌کاریم، تا یک ماه بعد جوانه می‌زنند و پیش از شروع سرمای زمستان، حسابی جان می‌گیرند. کافی‌ست بذر را روی خاک بریزیم و با لایه‌ی نازکی از خاک بپوشانیم. ماه بهمن همان زمانی‌ست که توقع دازیم یک محصول حسابی از اسفناج‌ها برداشت کنیم. مکانی در باغ که بعد از ظهرها سایه باشد، انتخاب خوبی برای کاشت اسفناج به‌شمار می‌رود.

۳. کاشت تربچه

اگر هنوز تصمیم نگرفته‌ایم در ماه آبان چی بکاریم، تربچه یکی از آسان‌ترین گزینه‌هاست. بچه‌ها باغبانی را دوست دارند و اگر حیاط یا باغچه داشته باشیم، می‌توانیم با کاشت تربچه که از گیاهان آسان به‌حساب‌ می‌آید، آنها را سرگرم کنیم. به‌ویژه که تربچه به رشد سریع و راحت مشهور است.

بذر تربچه را مستقیم در خاک می‌کاریم. حدود ۱ ماه زمان لازم دارند تا آماده‌ی برداشت شوند. هوای خنک پاییزی مزه‌ی تربچه را شیرین می‌کند و محصول خوبی به‌بار می‌آورد. تربچه‌ها به فاصله‌ي ۱۰ تا ۱۵ سانتی‌متری و PH خاک حدود ۶ تا ۶ و نیم نیاز دارند.

۴. کاشت نخودفرنگی

نخودفرنگی را می‌توانیم در پاییز بکاریم، به‌شرطی که گونه‌ی مناسب آن را انتخاب کنیم. با خرید بذر مقاوم نخودفرنگی، می‌توانیم از ریشه‌ دادن و رشد خوب آن مطمئن باشیم. بذرهای گرد مناسب کاشت در پاییز و بذرهای چروک که برای نگهداری آن شیار دارند، مناسب کاشت بهاره هستند.

کیفیت خاک اثر زیادی بر رشد نخودفرنگی دارد. خاک شنی و زهکشی مناسب باعث می‌شود گیاه به‌راحتی ریشه دهد. خرید کود دارای فسفر و پتاسیم به رشد این گیاه کمک می‌کند.

۵. کاشت پیاز

پیاز می‌تواند بیشترین بهره را از کوتاه شدن روز و سرد شدن هوا ببرد. عمق مناسب کاشت پیاز ۳ تا ۵ سانتی‌متر است و عمق زیاد ممکن است باعث پوسیدگی گیاه شود. این گیاه خاک با PH حدود ۶ تا ۶ و نیم را می‌پسندد. بهتر است تا زمانی‌که پیازها رشد کنند،‌ آبیاری منظم داشته باشیم.

۶. کاشت تره فرنگی

تره فرنگی یکی از گیاهانی‌ست که می‌توانیم روی مقاوم بودن آن نسبت به سرما حساب کنیم. می‌توانیم بذر آن را به فاصله‌ی ۱۱ تا ۱۶ سانتی‌متر در خاک بکاریم. لازم است بین ردیف‌ها، حدود ۳۰ سانتی‌متر فاصله درنظر بگیریم. زمانی که قطر آن به ۲ و نیم تا ۳ سانتی‌متر می‌رسد، زمان خوبی برای برداشت تره‌فرنگی‌ست، یعنی حدود ۶۰ روز پس از کاشت.

۷. کاشت کلم کیل

کلم کیل هم از گیاهان مناسب کاشت در پاییز است که حدود اسفند و فروردین که روزها بلندتر است، قابل‌برداشت خواهد بود. کلم کیل سبزی موردعلاقه‌ی گیاه‌خوارها و ورزشکارهاست و می‌توانیم کنار غذاهای گوشتی یا در سالاد از خوردن آن لذت ببریم.

۸. کاشت مارچوبه

مارچوبه در گروه گیاهان زودبازده قرار نمی‌گیرد و نمی‌توانیم به برداشت ۱ یا ۲ ماهه‌ی آن دل‌ خوش کنیم. اما این گیاه چند ساله می‌تواند تا ۲۰ سال ثمر دهد. این گیاه بوته‌ای در سال دوم ثمر می‌دهد. می‌توانیم تاج مارچوبه یا بذر آن را بکاریم. زمین کشاورزی در مقایسه با گلدان بسیار مناسب‌تر خواهد بود.

مارچوبه زمستان سرد را می‌پسندد. در سال اول جوانه‌زنی و ریشه‌دهی در پیش دارد و سال دوم رشد می‌کند. برداشت واقعی مارچوبه از سال سوم کاشت آغاز می‌شود. این گیاه بهار که از راه برسد به نور کافی نیاز دارد. به همین دلیل زیر سایه‌ی درختان بزرگ‌تر، مکان مناسبی برای کاشت آن به‌حساب نمی‌آید.

خاک زهکشی شده و فاصله‌ی ۲۵ سانتی‌متری بین بوته‌ها و ۵۰ سانتی‌متری بین ردیف‌ها، همان شرایطی‌ست که مارچوبه می‌پسندد. بذر یا تاج مارچوبه را از فروشگاه کشاورزی می‌خریم.

۹. کاشت ترب سیاه

مایلید گیاهی مقاوم و زودبازده بکارید؟ به ترب سیاه فکر کنید. ترب سیان نسبت به سرما مقاوم است و بهترین زمان کاشت آن اواخر پاییز است. این گیاه به روزانه ۶ ساعت نور آفتاب نیاز دارد. فاصله‌ی مناسب کاشت آن ۵ تا ۱۰ سانتی‌متر است و PH مناسب خاکش ۶ تا ۶ و نیم. یکی دیگر از ویژگی‌های ترب سیاه، مدت زمان طولانی نگهداری آن بعد از برداشت است. نکته‌ی مهم، از بین بردن علف هرز در زمین کاشت ترب سیاه است.

سخن پایانی

اگر در این فکر بودید که در ماه آبان چی بکاریم و گیاهان مناسب کاشت در پاییز کدامند، اکنون دیگر ۹ پیشنهاد دراختیار دارید. بعضی گیاهان مثل تربچه و ترب سیاه خیلی سریع به محصول می‌رسند و بعضی مثل مارچوبه برای بلندمدت مناسبند. برای خرید بهترین بذر مرغوب می‌توانید با ما در «کشاورزی منتخب» تماس بگیرید. یا اگر هنوز تصمیم به طراحی باغچه و حیاط نگرفته‌اید، با کارشناسان ما مشورت کنید.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی تصویر امنیتی جدید