0
 x 

سبد خرید شما خالی است.

ادوات باغبانی و کشاورزی

راهنمای خرید ادوات کشاورزی؛ مرور نکته‌های پیش از خرید ماشین‌آلات

دیگر نمی‌توانیم باغداری را بدون خرید ادوات کشاورزی تصور کنیم. توانایی کشاورز برای انجام به موقع امور باغداری و تولید محصول باکیفیت به انتخاب درست، خرید ادوات کشاورزی و باغبانی و استفاده از آنها بستگی دارد.

باتوجه به هزینه‌ی بالای خرید ادوات کشاورزی، سرمایه‌گذاری روی ماشین‌آلاتی که برای باغ و باغچه‌ی ما ضروری نیستند، کار بیهوده‌ای‌ست و فقط بودجه‌مان را به‌هدر می‌دهد. به همین دلیل است که مشاوره‌ با کارشناس کشاورزی و بررسی وضعیت باغ و نوع محصولات، کمک بزرگی به‌شمار می‌رود. ما در «کشاورزی منتخب» درباره‌ی تعدادی از ادوات کشاورزی برای‌تان نوشته‌ایم.

۱. تراکتور (Tractor)

 

تراکتور از نخستین گزینه‌هایی‌ست که برای اداره‌ی باغ مطرح می‌شود. این ماشین  چندکاره که دیگر بخش جدایی‌ناپذیر کشاورزی مدرن به‌حساب می‌آید، از قرن نوزدهم پایش به زمین کشاورزی باز شد. اکنون تراکتور انواع مختلفی دارد که بسته به نوع گیاهان، وسعت باغ و عملکرد موردنظر به‌کار گرفته می‌شوند و عموما تجهیزات کشاورزی دیگر را همراهی می‌کنند. شخم زدن، خاک ورزی، کاشت، کودپاشی و حمل‌ونقل ازجمله کارهایی‌ست که با خرید تراکتور ممکن می‌شود.

۲. بکهو (Backhoe)

 

بیل بکهو یا بکهو لودر نوعی تراکتور به‌شمار می‌رود که بیل عقب ماشین بکهو نام گرفته و در قیمت جلو بیل دیگری در آن طراحی شده. بکهو برای خاک‌ورزی در زمین کشاورزی به‌کار گرفته می‌شود. بکهو را می‌توانیم به‌عنوان ابزاری جداگانه برای وصل شدن به تراکتور تهیه کنیم.

۳. فرانت لودر (Front loader)

فرانت لودر برای حفر و خاک‌برداری به‌کار گرفته می‌شود. فرانت لودر و فرانت اِند لودر (Front end loader) برای مزرعه‌های کوچک‌تر هم مفید هستند. این ماشین‌ها برای جابه‌جایی خاک و کود و بلند کردن وسایل کمک بزرگی به‌شمار می‌روند. هنگام خرید فرانت لودر، به ظرفیت بارگیری و حداکثر ارتفاع آن توجه می‌کنیم.

۴. کولتیواتور (Cultivator)

آماده کردن زمین برای کاشت بدون خرید کولتیواتور دشوار می‌شود. کولتیواتور بهترین ابزار برای مرحله‌ی دوم خاک‌ورزی یا خاک‌ورزی ثانویه خواهد بود. نرم کردن سطح خاک، هم زدن خاکی که با تیلر نرم شده، مخلوط کردن کمپوست و کود و همچنین کنترل علف هرز از وظیفه‌های کولتیواتور به‌شمار می‌رود.

کولتیواتور موتور دیزلی یا بنزینی دارد. می‌توانیم برای زمین‌های کشاورزی کوچک از کولتیواتور بنزینی بهره ببریم.

۵. کالتی پکِر (Cultipakcer)

کالتی پکر پشت تراکتور بسته می‌شود. وظیفه‌اش این است که خیال کشاورز را از جای گرفتن بذر در خاک آسوده کند. درواقع با حرکت کالتر پکر، خاک فشرده شده و به بذر می‌چسبد.

۶. تیلر (Tiller)

تیلر بعضی از وظیفه‌های تراکتور را در مقیاس کوچک‌تر انجام می‌دهد. همچنین، وظیفه‌ی تیلر شباهت زیادی به کالتیواتور دارد، اما دو ماشین متفاوت به‌شمار می‌روند. تیلر موتور بزرگ‌تری با ضخامت و قطر بیشتر دارد. هنگام خرید تیلر به وسعت زمین کشاورزی توجه می‌کنیم. با تیلر امکان خاک‌ورزی عمیق را داریم وخاک‌‌ورزی اولیه و آماده کردن زمین برای کشت را با تیلر انجام می‌دهیم. سپس در مراحل داشت و برداشت از تیلر کمک می‌گیریم.

۷. گاوآهن (Plow)

گاوآهن انواع مختلفی دارد که اغلب به شخم‌زن هم معروف هستند. گاوآهن برگردان‌دار یک بار خاک را جد می‌کند و دوباره آن را به زمین برمی‌گرداند. این ماشین برای تهویه‌ی خاک، بیرون آوردن ریشه‌ها از خاک، از بین بردن علف هرز و مخلوط کردن کودهای شیمیایی با خاک به‌کار گرفته می‌شود.

زمین کشاورزی که به شخم عمیق نیاز دارد و خاک آن خیلی خشک است، از گاوآهن بشقابی بهره می‌برد. یکی دیگر از ادوات کشاورزی و باغبانی گاوآهن قلمی‌ است که برای شخم‌زنی عمیق ۴۰ تا ۴۵ سانتی‌متر و نیز زهکشی به‌کار می‌رود.

۸. سمپاش (Sprayer)

سمپاشی و مبارزه با آفات و بیماری‌های گیاهی بخشی از باغداری‌ست. سمپاش‌های تراکتوری توانایی پخش انواع سموم کشاورزی را به‌شکل یکنواخت و چندردیفه دارند. انواع سمپاش دستی و پشتی برای باغچه و گلخانه مناسبند.

۹. بذرپاش (Seeder equipment)

ماشین بذرپاش یکی از ماشین آلات کشاورزی‌ست که برای جا دادن بذر در دل خاک و پوشاندن آن با خاک از آن بهره می‌بریم. با کمک از ماشین بذرپاش خیال کشاورز از پخش شدن یکنواخت و یک‌دست بذر آسوده می‌شود. این ماشین‌ها برای کودپاشی هم مورداستفاده قرار می‌‌گیرند.

۱۰. سیستم آبیاری (Irrigation System)

 باتوجه به کاهش بارندگی‌ها و تمایل کشاورزان به برقراری سیستم آبیاری مدرن، خرید تجهیزات آبیاری ضروری به‌نظر می‌رسد. سیستم‌های هوشمند آبیاری زمان مناسب آبیاری گیاه واحتمال بارش باران را مشخص می‌کنند. با تهیه‌ی سیستم آبیاری قطره‌ای، امکان قطع و وصل آب‌پاش و آبیاری یکنواخت گیاهان را داریم.

برای خرید ادوات کشاورزی و باغبانی به چه نکته‌هایی توجه کنیم؟

۱. وسعت زمین کشاورزی

تعداد ماشین‌آلات کشاورزی که هر کشاورز نیاز دارد، به وسعت زمین زیر کشت بستگی دارد. برای زمین‌های وسیع به تعداد بیشتری تراکتور، تیلر و دیگر تجهیزات نیاز داریم. گاهی می‌توانیم سراغ ادوات باغبانی دست دوم یا اجاره‌ی برویم.

۲. نوع خاک

میزان سختی خاک، رطوبت موجود در خاک، نرمی و گیاهان موردنظر، ازجمله مواردی هستند که هنگام خرید ادوات کشاورزی و باغبانی درنظر می‌‌گیریم.

۳. تهیه‌ی لیست ادوات

کارشناس کشاورزی بهترین فردی‌ست که با بررسی وسعت زمین و محصولات موردنظر، فهرستی از ماشین‌آلات کشاورزی موردنیاز را به ما اعلام می‌کند. همه‌ی کشاورزان به همه‌ي تجهیزات نیاز ندارند. بنابراین، باتوجه به بودجه‌ و نیز درنظر گرفتن شرایط باغ و زمین کشاورزی، فقط ادوات موردنیاز را تهیه می‌کنیم.

کارشناسان ما در مجتمع مهندسی «کشاورزی منتخب» بهترین امکان مشاوره‌ را فراهم کرده‌اند تا بتوانید ماشین‌آلات موردنیازتان را انتخاب کرده و بخرید.

۴. برندها و تولیدکننده‌ها

هر تجهیزاتی که بخریم، نیاز به تعمیر یا مراقبت‌های دوره‌ای دارد. بنابراین، پیش از خرید خوب است از خدمات و پشتیبانی محصول و برند موردنظرمان مطمئن شویم. از سوی دیگر، با بررسی جدیدترین مدل‌ها و بهترین ویژگی‌ها، می‌توانیم بهترین محصول موجود در بازار را انتخاب کنیم.

اگر ماشین‌آلات دست دوم تهیه می‌کنیم، لازم است از اعتبار فروشنده مطمئن شویم و صرفا قیمت را ملاک خرید قرار ندهیم.

۵. خدمات پس از فروش

نزدیک بودن نمایندگی و خدمات پشتیبانی تجهیزات و ماشین‌آلات کشاورزی، یکی دیگر از فاکتورهایی‌ست که درنظر می‌گیریم. ممکن است قطعات ماشین نیاز به تغییر یا تعمیر پیدا کنند. درصورتی که پشتیبانی شرکت تولیدکننده یا واردکننده در منطقه‌ی ما باشد، تعویض یا تعمیر سریع‌تر انجام خواهد شد.

خرید ادوات کشاورزی

در این نوشته درمورد تعدادی از ماشین‌آلات کشاورزی خواندید. همچنین نکته‌هایی را مرور کردید که پیش از خرید ادوات کشاورزی و باغبانی باید درنظر گرفته شوند. مجتمع مهندسی «کشاورزی منتخب» آماده است در همه‌ی مراحل بررسی نیازهای زمین کشاورزی، آزمایش خاک، تهیه‌ی فهرست ماشین‌آلات موردنیاز و خرید ادوات در کنار شما باشد.